Wildplukwandelingen en workshops

Februari 2024, 898 tevreden Natuurlijk Zeker wildpluk wandelaars gingen u voor!

“Eetbare wilde planten bevatten naast vitaminen, mineralen en spoorelementen bioactieve stoffen die mensen goed kunnen gebruiken om gezond te blijven.  Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten.” 

AGENDA NATUURLIJK ZEKER

Let op: als u geen bevestiging van de inschrijving krijgt, check dan uw spam folder of stuur dan a.u.b. een email naar info@natuurlijkzeker.nl

Wildplukwandelingen en workshops

Wilde planten ontdekken, voelen, ruiken en proeven!

In de natuur groeien veel eetbare en heilzame planten! Maar waar groeien ze precies? Hoe kan je ze herkennen? En wat kan je er van maken? Houd je van lekker en gezond koken met natuurlijke ingrediënten of wil je weten wat wilde planten voor je welzijn kunnen betekenen? Doe dan een keer mee met een wildplukwandeling of workshop van Natuurlijk Zeker. Schrijf je in (bovenaan deze pagina) of organiseer zelf een wandeling (minimaal 8 personen). Ik leer je hoe je wilde planten met respect voor de natuur (plant en dier) voor eigen gebruik kunt inzetten en oogsten.

Aanbod Natuurlijk Zeker

Wildplukwandelingen in diverse gebieden
Groepsuitje proeverij met wildplukwandeling
Groepsuitje proeverij met wildplukwandeling

4-seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker

4-seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker.
Ga ieder seizoen mee op wildpluk-pad en leer eetbare- en heilzame wilde planten, bloemen en bessen in ieder seizoen herkennen. Hiermee bespaart u 10% per wandeling!

De 4-seizoenenkaart is na bestellen, twee jaar geldig.

Onze locaties voor wildplukwandelingen

We wandelen in verschillende gebieden die in of net buiten de regio Rotterdam liggen. 

  • Voedselbos Valckesteyn even ten noorden van Poortugaal. Het voedselbos is een goed bereikbare oase ten zuiden van het drukke Rotterdamse havengebied. 
  • Hoeve Biesland in Delfgauw. Hier mag geplukt worden. Deze wandeling is in combinatie met koffie/thee en een mini high tea of boerenlunch van Hoeve Biesland.
  • Zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Hier mag geplukt worden. Deze wandeling is in combinatie met koffie/thee en een mini high tea of boerenlunch van de Buytenhof.
  • Boerderij De Koeienstal in Zevenhuizen. Hier mag geplukt worden. Deze wandeling is in combinatie met koffie/thee en een mini high tea of boerenlunch van de Koeienstal.
  • Nauurgebied Quakjes water met toestemming van Natuurmonumenten. Hier mag met mate geplukt worden.
  • Kwelders van Oostvoorne met toestemming van Zuid-Hollands landschap, hier wandelen we educatief en mag er niet geplukt worden.
  • Het Kasteel van Rhoon met toestemming van het Zuid-Hollands landschap, hier wandelen we educatief en mag er niet geplukt worden.
  • De Rhoonse Grienden. Met toestemming van het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde, hier wandelen we educatief en mag er niet geplukt worden.