Kruidencursus Rotterdam

wildpluksalade tweedaagse kruidencursus
wildplukwandelingen en workshops
wildplukwandelingen en workshops
groepsfoto kruidencursus
groepsfoto kruidencursus
"Gisteren heb ik de wildplukcursus van Judith gevolgd. Judith heeft heel veel kennis van planten en de werking daarvan. Ik heb veel gehoord en zeker niet alles onthouden, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden naar al die eigenschappen van de planten om ons heen. De middag was vooral heel gezellig. We hebben een heerlijke maaltijd gehad en veel gelachen tijdens het maken van de tincturen en oliën. Bedankt Judith voor deze leuke en leerzame dag!"

kruidencursus Rotterdam

Kruidencursus Rotterdam, maak kennis met de vaak vergeten werking van wilde kruiden, zien, ruiken, voelen, proeven!

Doe mee met de 1 daagse kruidencursus waarbij we wandelen en wilde kruiden verzamelen in het Voedselbos Valckesteyn in Poortugaal en het workshop gedeelte in het atelier bij natuurenclave de ijsbaan in Poortugaal plaatsvindt. Cursusdata: zondag 9 juni en zondag 1 september 2024

De kruidencursus begint met een wandeling waarbij je zelf wilde kruiden oogst. Vervolgens maak je onder begeleiding van herborist en kruidengeneeskundige Judith:

  • je eigen oliemaceraat als basis voor je eigen gemaakte zalf

  • een culinaire olie

  • een welzijn ondersteunende tinctuur (bijvoorbeeld voor de luchtwegen, ter ontspanning of ter ondersteuning van de spijsvertering)

  • een heerlijke wilde kruidenboter (lekker om thuis op te smikkelen)

  • een verrukkelijke azijn voor in een vinaigrette

    Alles zelfgeplukt én zelfgemaakt!

De cursus is inclusief wildpluk, al het benodigde materiaal, onbeperkt kruidenthee, iets zoets en een heerlijke vegetarische lunch!

Kruidencursus Rotterdam

De cursus vindt plaats in Poortugaal. Een groene oase grenzend aan de Oude Maas en gelegen in het Rotterdam Rijnmond gebied.  Je wordt in deze kruidencursus meegenomen op een boeiende reis waarin je met andere ogen en met meer respect leert kijken naar de natuur, je omgeving en het plantenrijk. Je leert kruiden op andere manieren bereiden dan alleen als smaakmaker in gerechten en gaat naar huis met een berg kennis en vaardigheden met betrekking tot de cosmetische, culinaire en medicinale werking van vaak vergeten kruiden. De cursus stelt je in staat om zelf thuis op een duurzame manier aan de slag te gaan met wat de omgeving (gratis) te bieden heeft. Daarnaast biedt de cursus ontspanning en echt een moment voor jezelf. 

Duur: 4,5 uur. Kosten: euro 69,50, dit is inclusief de locatie, benodigde materialen, lunch, onbeperkt kruidenthee en iets lekkers.

Voedselbos Valckesteyn even ten noorden van Poortugaal is een goed bereikbare oase ten zuiden van het drukke Rotterdamse havengebied. Het voedselbos wordt afgewisseld door brede watergangen, kruidlagen, bessenstruiken en fruit- en notenbomen.