Kruidencursus

wildpluksalade tweedaagse kruidencursus
kruiden workshop
kruiden workshop

Bij de kruidencursus van Natuurlijk Zeker maak je kennis met de vaak vergeten werking van wilde kruiden, zien, ruiken, voelen, proeven!

Doe mee met de 1 daagse kruidencursus waarbij we wandelen en wilde kruiden verzamelen in het Voedselbos Valckesteyn in Poortugaal en het workshop gedeelte in het atelier bij natuurenclave de ijsbaan in Poortugaal plaatsvindt. Cursusdata: zondag 9 juni en zondag 1 september 2024

De cursus begint met een wandeling waarbij je zelf wilde kruiden oogst. Vervolgens maak je onder begeleiding van herborist, kruidengeneeskundige en Orthomoleculair therapeut in opleiding Judith:

  • je eigen oliemaceraat als basis voor je eigen gemaakte zalf

  • een culinaire olie

  • een welzijn ondersteunende tinctuur (bijvoorbeeld voor de luchtwegen, ter ontspanning of ter ondersteuning van de spijsvertering)

  • een heerlijke wilde kruidenboter (lekker om thuis op te smikkelen)

  • een verrukkelijke azijn voor in een vinaigrette

    Alles zelfgeplukt én zelfgemaakt!

De cursus is inclusief wildpluk, al het benodigde materiaal, onbeperkt kruidenthee, iets zoets en een heerlijke vegetarische lunch!

Je wordt in deze cursus meegenomen op een boeiende reis waarin je met andere ogen en met meer respect leert kijken naar de natuur, je omgeving en het plantenrijk. Je leert kruiden op andere manieren bereiden dan alleen als smaakmaker in gerechten en gaat naar huis met een berg kennis en vaardigheden met betrekking tot de cosmetische, culinaire en medicinale werking van vaak vergeten kruiden. De cursus stelt je in staat om zelf thuis op een duurzame manier aan de slag te gaan met wat de omgeving (gratis) te bieden heeft. Daarnaast biedt de cursus ontspanning en echt een moment voor jezelf. 

Duur: 4,5 uur. Kosten: euro 67,50, dit is inclusief de locatie, benodigde materialen, lunch, onbeperkt kruidenthee en iets lekkers.

Voedselbos Valckesteyn even ten noorden van Poortugaal is een goed bereikbare oase ten zuiden van het drukke Rotterdamse havengebied. Het voedselbos wordt afgewisseld door brede watergangen, kruidlagen, bessenstruiken en fruit- en notenbomen.