Natuurlijk zeker wildplukwandelingen regio Rotterdam

Juli 2022, 158 tevreden Natuurlijk Zeker wildpluk wandelaars gingen u voor!

“Eetbare wilde planten bevatten naast vitaminen, mineralen en spoorelementen bioactieve stoffen (o.a. bitterstoffen, alkaloïden, looistoffen, glycosiden, saponinen, etherische oliën, slijmstoffen) die mensen goed kunnen gebruiken om gezond te blijven.  Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten.” 

wilde planten ontdekken, voelen, zien, ruiken en proeven!

Natuurlijk zeker wildplukwandelingen regio Rotterdam

In de natuur groeien veel eetbare en heilzame planten! Maar waar groeien ze precies? Hoe kan je ze herkennen? En wat kan je er van maken? Houd je van lekker en gezond koken met natuurlijke ingrediënten of wil je weten wat wilde planten voor je welzijn kunnen betekenen? Ga dan een keer mee met een wildplukwandeling van Natuurlijk Zeker, Schrijf je in (keuzemenu onderaan de pagina) of organiseer zelf een wandeling (minimaal 5 personen). Ik leer je hoe je wilde planten met respect voor de natuur (plant en dier) voor eigen gebruik kunt inzetten en oogsten.

De wildpluk wandeling

We verzamelen eerst op de afgesproken locatie. Ik leg kort uit hoe de wandeling zal verlopen. Na de introductie gaan we gezamenlijk op pad. We leren de verschillende wilde kruiden en hun toepassingen kennen door zelf te kijken, proeven en voelen. Bij educatieve wandelingen wordt er enkel aangewezen. Tijdens de wandeling krijgt u een klein wildpluk hapje en drinken we een kopje verse kruidenthee. Vooraf aan de wandeling krijgt u een informatieve hand-out, deze mail ik van tevoren zodat u zich in kan lezen. Na afloop krijgt u, indien voorradig een wildpluk stekje uit mijn eigen tuin, de Natuurlijk Zeker wildplukkalender en wildpluk recepten,  zodat u zelf met wildpluk aan de slag kan gaan. Bij alle hier onderstaand genoemde wandelingen is er een mogelijkheid tot het kopen van wilde kruiden producten. Bent u benieuwd wat andere mensen van de wildplukwandeling vonden, check dan onze recensies.

Het wilde diner

Samenwerking Natuurlijk Zeker en Stadswandeling010. Op de prachtige locatie de Eikenhof in Dordrecht nemen we jullie mee in de ontdekkingswereld van wilde kruiden

Het Wilde Diner is inclusief een wildpluk wandeling, drankjes, koken en natuurlijk eten! 

Het Wilde Diner kun je ook voor een groep of bedrijfsuitje reserveren, via dit aanmeldformulier maak je gemakkelijk een reservering.

Het Wilde Diner

workshop huttentutolie

workshop kruidenbereidingen

Op  15 en 23 juli organiseer ik de workshop huttentutolie bij de Buytenhof.

de workshops beginnen met een wandeling waarbij je zelf kruiden plukt. Vervolgens ga je onder begeleiding:

-1 culinaire olie maken van huttentut olie en geplukte kruiden

– 1 welzijn ondersteunende tinctuur persoonlijk op maat voor jou

-1 culinaire azijn met geplukte kruiden. 

De workshop wordt afgesloten met een heerlijke lunch bij De Buytenhof. Kosten euro 45,00 euro pp.

Let op: inschrijven gaat via de link van De Buytenhof.

4- seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker
4- seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker

4-seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker

4-seizoenen wildplukkaart Natuurlijk Zeker.
Ga ieder seizoen mee op wildpluk-pad en leer eetbare- en heilzame wilde planten, bloemen en bessen in ieder seizoen herkennen. Hiermee bespaart u 10% per wandeling!

De 4-seizoenenkaart is na bestellen, twee jaar geldig.

Inschrijving wildplukwandeling Natuurlijk Zeker
Zodat ik u telefonisch kan bereiken als u deelneemt aan een wildplukwandeling
Kies hier uw voorkeursdatum. U kunt het veld meerder keren invullen en versturen als u meerdere voorkeursdata heeft.

Let op: als u geen bevestiging van de inschrijving krijgt, check dan uw spam folder of stuur dan a.u.b. een email naar info@natuurlijkzeker.nl