“Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in reguliere voeding kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal stoffen, zoals salvestrolen, die wij nodig hebben om gezond te blijven.  Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten.”

Wildplukwandeling in de regio Rotterdam

Natuurlijk Zeker organiseert wildplukwandelingen in de regio Rotterdam.
In de natuur groeien veel eetbare en heilzame planten! Maar waar groeien ze precies? Hoe kan je ze herkennen? En wat kan je er van maken? Houd je van lekker en gezond koken met natuurlijke ingrediënten of wil je weten wat wilde planten voor je welzijn kunnen betekenen? Ga dan een keer mee met een wildplukwandeling van Natuurlijk Zeker, Schrijf je in (keuzemenu onderaan de pagina) of organiseer zelf een wandeling (minimaal 6 personen). Ik leer je hoe je wilde planten met respect voor de natuur (plant en dier) voor eigen gebruik kunt oogsten.

De wandeling

We verzamelen eerst op de afgesproken locatie. Ik leg kort uit hoe de wandeling zal verlopen en u krijgt een informatieve hand-out, deze mail ik ook van tevoren zodat u zich in kan lezen. Na de introductie gaan we gezamenlijk op pad. We leren de verschillende wilde kruiden en hun toepassingen kennen door zelf te kijken, proeven en voelen. Bij educatieve wandelingen wordt er enkel aangewezen. Tijdens de wandeling krijgt u een kleine wildpluk versnapering en drinken we een kopje verse kruidenthee. Na afloop krijgt u via de e-mail nog een 3- tal receptjes, zodat u na afloop van de wildplukwandeling zelf aan de slag kan.

Inschrijven wildplukwandeling

Heeft u ook zo’n zin om al het voedzaams en lekkers uit de natuur te ontdekken? Schrijf u dan nu in via het onderstaande inschrijfformulier voor een wildplukwandeling.

Momenteel geven wij op 2 locaties wandelingen:

  • In Natuurgebied de Rhoonse Grienden. Deze wandeling is educatief en wordt gegeven met toestemming van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. Er wordt veel aandacht besteed aan de heilzame werking van de inhoudstoffen van de gedetermineerde planten. Er wordt enkel aangewezen en het is niet toegestaan om zelf te plukken. Deze wandeling duurt 2 uur en is inclusief wildpluk hapje, kruidenthee, informatieve hand-outs en toestemming van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, hier wordt een vergoeding voor doorberekend. De kosten voor deze wandeling bedragen euro 23,00 per persoon. Deelname minimaal 5 personen.
  • Zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon. Bij deze wandeling mag je zelf wildplukken! Dit arrangement bestaat uit een wandeling van 1,5 uur, bakje wildpluk, informatieve hand-outs, een wildpluk hapje en wildpluk kruidenthee. Daarbij komt, van De Buytenhof, sap/koffie of thee en een heerlijke huisgemaakte zoetigheid of lunch to go. De kosten voor de wandeling met de zoetigheid bedragen euro 25,00 per persoon. Met afname van de lekkere en voedzame lunch bedragen de kosten euro 28,00 per persoon. Deelname minimaal 5 personen.

Helaas komt het regelmatig voor dat mensen niet op komen dagen voor een wandeling of op het allerlaatste moment afzeggen, hierdoor dient u het hele bedrag van tevoren over te maken. Spreekt voor zich, dat wanneer ikzelf onverhoeds niet kan, u het bedrag terug gestort krijgt op uw rekening.

Let op: als u geen bevestiging van de inschrijving krijgt, stuur dan a.u.b. een email naar info@natuurlijkzeker.nl

Pluk en proef, wildplukwandeling Natuurlijk Zeker
Pluk en proef, wildplukwandeling Natuurlijk Zeker

Afhankelijk van het seizoen wandelen we in andere gebieden, zoals Oostvoorne, maar het zal voornamelijk rond Rhoon/De Grienden zijn.

 

Wilt u zelf of uw bedrijf een wildplukwandeling organiseren? Neem contact met mij op voor meer informatie: info@natuurlijkzeker.nl of bel: 0617524106

Basis wandeling: 2 uur + kruidenthee + 1 wildpluk hapje

Comfort wandeling: 2,5 uur + kruidenthee+ 2 wildpluk hapjes

Luxe wandeling: 2,5 uur + kruidenthee+ wilde kruiden lunch

Voor alle wandelingen geldt een minimale deelname van 6 personen.

Zodat ik u telefonisch kan bereiken als u deelneemt aan een wildplukwandeling
Kies hier uw voorkeursdatum. U kunt het veld meerder keren invullen en versturen als u meerdere voorkeursdata heeft.