Natuurgeneeskundig consult

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een dynamische eenheid van geest en lichaam. Deze eenheid gaat op verschillende niveaus interacties aan met zijn omgeving. Bij klachten is volgens deze visie de totale mens niet meer in balans met zichzelf of zijn omgeving.

Wat bied ik

01.
Wat?

U wordt altijd warm ontvangen met verse kruidenthee en een hartige of zoete versnapering.

Ik help u met een gerichte aanpak doormiddel van kruidenpreparaten en, indien wenselijk, voedingsadvies afgestemd op uw hulp behoefte, Het resultaat is vrijwel altijd doelgericht, betaalbaar én bestendig omdat de oorzaak wordt aangepakt.

Mijn adviezen zijn toegesneden op uw persoonlijke situatie. Vooraf aan het intake consult vraag ik u een week lang een voedingsdagboek bij te houden. Tijdens de intake stel ik u vragen over uw leefwijze en welke ziektes en aandoeningen u in uw leven al hebt gehad of nog hebt, zo inventariseer ik door middel van doelgerichte vragen wat precies de hulpvraag is. Aan de hand hiervan maak ik een plan van aanpak.

Het volgende consult zal bestaan uit de uitleg over het plan van aanpak en welke kruiden ik in eerste instantie in wil zetten om de hulpvraag weg te nemen, te verbeteren. Ik start altijd met 2 of 3 kruiden toegespitst op de hulpvraag. Neem altijd in uw achterhoofd mee dat kruiden nooit een quick fix zijn zoals bij de reguliere geneeskunde. 

intake consult Natuurlijk Zeker
wees welkom!
02.

Waarvoor?

Fytotherapie of natuurgeneeskunde is een zeer veelzijdige behandelmethode. Er wordt gekeken hoe je algehele balans hersteld kan worden. 

Heel veel therapeuten specialiseren zich in een bepaalde hulpvraag, bijvoorbeeld vrouwenproblematiek gerelateerd aan hormoonklachten. Ik heb hier echter doelbewust niet voor gekozen omdat ik een zo breed mogelijk spectrum van behandelingen aan mijn clientèle aan wil bieden, dit omdat vele planten ook ditzelfde brede spectrum aan heilzame toepassingen hebben.

de geneeskracht van kattenstaart
kattenstaart een kruid met vele toepassingen
03.

Voor wie?

Fytotherapie of natuurgeneeskunde is bedoeld voor iedereen die op een natuurlijke manier behandeld wil worden, waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt door middel van geneeskrachtige kruiden.  Neem altijd in uw achterhoofd mee dat kruiden nooit een quick fix zijn zoals bij de reguliere geneeskunde. 

voor wie zijn kruiden
heilzame kruiden!
Onze services

Natuurlijk Zeker